Kansen voor studenten Aeres

Student Aeres

Aeres Hogeschool is met haar locatie in Almere goed aangesloten bijverschillende ontwikkelingen rond de Floriade. Dat is ook logisch, want in alle opleidingen en in het praktijkonderzoek van deze hogeschoollocatie zitten elementen die verbonden zijn met de thematiek van de Floriade. Denk aan de plantenteelt en veredeling in Toegepaste Biologie of aan het uitwerken van modellen voor duurzame en energiezuinige bedrijfsvoering in Sustainable Business. En vanzelfsprekend geldt dit voor de opleiding Voeding & Gezondheid en de specialisaties rond Growing Green Cities.

Studenten uit deze opleidingen leren in theorie, maar worden uitgedaagd om hun kennis in de praktijk toe te passen en uit te breiden. Daarbij wordt ook een stevig beroep gedaan op hun ondernemerschapsvaardigheden. Aeres Hogeschool stimuleert haart studenten om in de regio op dat gebied kansen te benutten. En kansen zijn er legio, voor ondernemende, nieuwsgierige en creatieve jongeren. De Challenge , die de provincie momenteel uitzet, biedt zo’n kans. Want welke ambitieuze student wil nu niet bereiken dat haar of zijn idee in de komende jaren de kans krijgt om tot een volwaardig business concept uit te groeien, met steun van derden?

Aeres Hogeschool Almere ziet de Innovatiewerkplaats van de provincie als een kans om met innovatieve ideeën de aandacht te trekken. Want ook als je niet de hoofdprijs wint in een Challenge, kun je goede ideeën hebben. Wie weet gaan we die eens testen in de Innovatiewerkplaats en komen inwoners uit de provincie er eens kijkenStudenten wat er allemaal gaande is. Juist MBO- en HBO studenten kunnen, met hun vaak praktische kijk op ingewikkelde vraagstukken, partijen verrassen.

Ook het praktijkonderzoek van Aeres Hogeschool, uitgevoerd door lectoren en promovendi, kan bijdragen aan de innovatiekracht, die Floriade Werkt! wil activeren. Of het nu gaat om Voeding & Gezondheid of over de gezonde impact van een groene leefomgeving: de lectoren en promovendi zijn volop gemotiveerd om hun kennis én hun netwerk te delen met bedrijven en met burgers.

Aeres Hogeschool is van oudsher thuis in Flevoland. De hogeschool is met haar tijd meegegaan en klaar voor de toekomst. Juist daarom laten we ons graag uitdagen om mee te doen.

Logo Aeres Hogeschool Almere

foto Wil Bekkering
Wil Bekkering

Directeur Aeres Hogeschool Almere